Rescue kamp

rescue kamp

De Vlaamse Reddingsfederatie organiseert in samenwerking met sportdiensten of andere federaties jaarlijks verschillende sportkampen reddend zwemmen.

Reddend zwemmen of lifesaving heeft een compleet karakter. Er zijn zowel specifieke als meer algemene proeven waar sporters die net niet uitblinken in die ene discipline extra kansen krijgen in een andere. Een sportkamp reddend zwemmen biedt daarom, door het uitgebreide aanbod en vele mogelijkheden, een zeer fijne en niet-alledaagse afwisseling van de meer gekende sporten. 

Het programma van een sportkamp reddend zwemmen wordt steeds in samenspraak met de aanvrager opgesteld. Er wordt ook rekening gehouden met de leeftijd van de deelnemers, de beschikbaarheid van accommodatie e.d. meer. Zo kan een rescue kamp op zichzelf bestaan, of kan het deel uitmaken van een omnisportkamp of een gecombineerd kamp. Aangezien reddend zwemmen zich richt op het zichzelf kunnen redden en het redden van anderen, kan een initiatie EHBO en reanimatie ook deel uitmaken van het sportkamp.

 

Ik wil een rescue kamp organiseren

Voor wie?

De aanvrager verzorgt de inschrijvingen van de deelnemers.

Voor kinderen vanaf 8 à 10 jaar. Aangezien er gezwommen wordt, is de basiskennis van het zwemmen noodzakelijk. De deelnemers hoeven echter geen 'goede' zwemmers te zijn.

Locatie?

De accommodatie wordt vastgelegd door de aanvrager. Zowel zwembad als open water locaties (meer, zee, recreatiedomeinen,...) zijn mogelijk voor het aanbieden van lifesavingactiviteiten.

Periode en duur?

Een rescue kamp bestaat uit 2 dagen tot een week. De periode en uren worden gekozen door de aanvrager.

Prijs?

Er zijn twee mogelijkheden :

(1) De aanvrager huurt enkel het materiaal bij de Vlaamse Reddingsfederatie en betaalt zelf de lesgever volgens de gangbare vergoedingen. RedFed ondersteunt wel in de zoektocht naar een lesgever. 

De prijzen voor het uitlenen van het reddingsmateriaal (incl. verplaatsing naar het zwembad of open water) voor een rescue kamp zijn als volgt:

  • Zwembad : € 200

  • Open water : € 300

(2) Pakketprijs: de aanvrager betaalt de Vlaamse Reddingsfederatie zowel voor het huren van het materiaal alsook de lesgever.

Indien de aanvrager de pakketprijs verkiest, zal de Vlaamse Reddingsfederatie administratie op zich nemen. De aanvrager betaalt de Vlaamse Reddingsfederatie een lesgeefvergoeding afhankelijk van het aantal gepresteerde lesuren door de lesgever. De lesgeefvergoeding bedraagt 26,80 euro/lesuur (incl. verplaatsing, verzekering en sportles van de lesgever).

De betaling gebeurt steeds op factuur (evt. met vermelding bestelbonnummer).

Wil je een rescue day aanvragen?

Stuur je aanvraag per mail door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wil deelnemen aan een rescue kamp

Alle sportkampen reddend zwemmen kan je terugvinden in de activiteitenkalender. Je selecteert op Sport (= Categorie) en Recreatie (= Type).

De mogelijkheid om in te schrijven kan je hier eveneens terugvinden.

Vanaf hier niks wijzigen