Onze redders zijn van onschatbare waarde en verdienen zéker wat extra aandacht. In 2019 nam Sportoase het initiatief om een “Dag van de Redder” te organiseren. RedFed vond dit een fantastisch initiatief en sprong meteen mee op de kar. We riepen iedereen op om zoveel mogelijk foto’s en berichten te plaatsen op sociale media met de hashtag #DagvandeRedder.

Als Vlaamse Reddingsfederatie willen we dit jaar heel graag opnieuw een oproep doen bij de 250 Vlaamse zwembaden, recreatiedomeinen, meren, plassen, scholen, thermen, vzw’s,… die lid zijn van RedFed.

VOOR WAT?

Op de Dag van de Redder uiten we alleen maar respect en waardering voor onze redders.
Onze redders staan elke dag paraat om de veiligheid te garanderen voor elke zwembadbezoeker. Een enorme verantwoordelijkheid die nog veel te vaak onderschat wordt.

WANNEER?

Op maandag 30 mei 2022 maken we er een geel-rode (dit zijn de internationale kleuren van de redder) dag van.

WAT VERWACHTEN WE VAN JULLIE?

Heb je redders in je organisatie of bedrijf? Dan kan je meedoen aan de Dag van de Redder!
Wat kan je doen?

  • Neem een mooie foto van je redder(steam), voeg het logo van de Dag van de Redder toe en plaats je foto op 30 mei op je eigen sociale media met de hashtag #DagvandeRedder.
  • Maak de Dag van de Redder bekend bij je zwembadbezoekers zodat onze redders de appreciatie ook écht voelen op 30 mei.
    • Bijvoorbeeld door de bezoekers een bedankingswoordje te laten schrijven op een groot blad papier in de inkomhal. Dit papier kan nadien verhuizen naar de refter zodat onze redders nog een jaartje kunnen nagenieten.
    • Of bijvoorbeeld door de kleine bezoekers een ‘high five’ te laten geven bij de redder die aan het bad staat.
    • Of bijvoorbeeld door de bezoekers een foto te laten nemen in een échte hoge reddersstoel met een échte redders-outfit.
    • Of …

WAT VOORZIET REDFED?

Via deze link kom je in onze infoheek terecht. Je kan hier het logo (wit of transparante achtergrond) downloaden. Alsook een Facebook-cover met het opschrift “Bedankt aan onze helden…”.
RedFed deelt alle foto’s op haar eigen communicatiekanalen met de hashtag #DagvandeRedder zodat we heel Facebook en Instagram geel-rood laten kleuren.

Steunen jullie mee onze campagne? Onze redders en RedFed danken jullie voor de support!