BK Openwater

Blankenberge is dit jaar gastheer voor het BK Reddend zwemmen openwater. De organisatie is druk in de weer geweest om alles coronaproof te maken zodat de reddend zwemmers op 5 en 6 september 2020 toch nog een wedstrijd aan zee kunnen meepikken. Met een mooie opkomst van 140 deelnemers komende uit 10 verschillende clubs kunnen we zeer tevreden zijn. Ook qua officials en medewerkers kunnen we rekenen op voldoende mankracht om alles op een veilige manier te laten verlopen.

Een spectakelsport als reddend zwemmen zonder toeschouwers organiseren wordt een grote uitdaging. De meeste voorbijgangers blijven immers maar wat graag staan bij onze kleurrijke sport hangen. Een Covid Safety Team zal echter alle toeschouwers op een veilige afstand houden. 

Alle deelnemers, medewerkers en officials krijgen een RedFed mondneusmasker aangeboden en de aanwezige begeleiders zullen die moeten aanschaffen ter plaatse voor 5 euro. Enkel op die manier kunnen we mensen uit onze eigen organisatie gaan onderscheiden van toeschouwers. 

Blankenberge stelt zelf ook alles in het werk om RedFed optimaal te ondersteunen. Na 3 edities van de Oxbow Lifeaving Beach Tour in 2006, 2007 en 2008 strijken we nog eens neer aan de iconische pier van Blankenberge voor een weekend vol prachtprestaties. 

Het protocol, veiligheidsplan en de reeksen kunnen jullie weldra terugvinden op de activiteitenkalender. 

We ontvangen jullie graag op 5-6 september aan de O'Neill Beachclub: Zeedijk 245, 8370 Blankenberge.