corona virusVolgend op het overleg van de Nationale Veiligheidsraad van vrijdagavond en de crisiscel van de Vlaamse Overheid zaterdag, zijn we genoodzaakt geweest om de cursussen en bijscholingen op te schorten tot en met minstens 31 mei 2020. 

Er was vrijdagavond ook positief nieuwsSportieve activiteiten in de buitenlucht en zonder contact zijn terug toegelaten vanaf 4 mei, met maximaal twee personen (of meer indien de personen onder hetzelfde dak wonen). Denk bijvoorbeeld aan kajak, vissen, rescue boarden, …

Ik maakte een sprongetje van geluk dat al onze inspanningen niet voor niets waren geweest, maar daarvoor dienen we wel de officiële richtlijnen van de Federale en Vlaamse Overheid strikt te blijven naleven.

Onmiddellijk schoten verschillende vragen door mijn hoofd:

  • Wat betekent dit concreet voor onze leden?
  • Hoe pakken we dit praktisch aan?
  • Welke bijkomende maatregelen zullen nodig zijn?
  • Wat met gemeenschappelijk materiaal?
  • Welke handelingen dienen genomen te worden bij een noodgeval?

Met onze partners hebben we gewerkt aan een plan van hoe we de komende fases het beste kunnen aanpakken, zodat er eenduidige richtlijnen uitgeschreven kunnen worden. Het postcorona-tijdperk zal in stappen verlopen. Als het misloopt in de eerste fase, is de zomer wellicht niet meer te redden. Voorzichtigheid is dus geboden.

Jullie onvolledige of foute informatie meegeven zou nefast kunnen uitdraaien, daarom wachten we tot we meer zekerheid hebben over de maatregelen die we met z’n allen zullen moeten respecteren vanaf 4 mei.

In de loop van de week mogen jullie concrete richtlijnen van ons verwachten, want de komende dagen zijn er verschillende meetings gepland i.v.m. de sportieve activiteiten.