IMG 8065Waterfun verzekerd deze zomervakantie! Er staan heel veel superleuke en kletsnatte activiteiten gepland. Reserveer nu al een plaatsje in je drukke agenda.

Zomer Sportpromotietoer

Ga je naar zee? Kom dan zeker eens langs op één van de locaties waar de Zomer Sportpromotietoer staat.

Op 6, 12, 13, 14 en 17 juli & 9, 10 en 14 augustus kan je volop proeven van het uitgebreid sportaanbod dat voorzien wordt door Sport Vlaanderen en verschillende sportfederaties. Ook RedFed laat deze zomer weer een heleboel kinderen kennis maken met de reddingssport in open water.

Sportkampen

Een rescue kamp is de ideale manier om eens te proeven van alle verschillende aspecten die de reddingssport te bieden heeft. 

Je kan je nog steeds inschrijven voor een sportkamp reddend zwemmen in Blankenberge (10-14 juli) of Knokke-Heist (24-28 juli).

Op zoek naar een vaste/tijdelijke job als redder? Of ben je eerder op zoek naar een bijverdienste als jobstudent?

Bekijk dan zeker eens onze joblist! Hier vind je een overzicht van alle openstaande vacatures in de meeste Vlaamse zwembaden.

Lifegaurd Stand

Sportdienst SchelleGeen reis gepland of geen zin om thuis te zitten in de zomervakantie? Neem deel aan een sportkamp reddend zwemmen en proef van alle verschillende aspecten die de reddingssport te bieden heeft!

Opnieuw staan er deze zomer tal van sportkampen over heel Vlaanderen gepland.

Hieronder vind je een kort overzicht:

11-15 juli Sportkamp reddend zwemmen (Sport.Vlaanderen) Blankenberge
25-29 juli Sportkamp reddend zwemmen (Fedes) Knokke
8-12 augustus  Rescue kamp (i.s.m. sportdienst Schelle) Hemiksem
16-19 augustus  Rescue kamp (i.s.m. sportdienst Landen) Landen
16-19 augustus  Rescue kamp (i.s.m. sportdienst Kuurne) Kuurne


Wil je je graag inschrijven voor één van deze sportkampen? In de activiteitenkalender vind je meer informatie.

Op het einde van een heerlijk verlengd weekend werden we in Seraing verwend met enkele mooie prestaties op het BK zwembadonderdelen. Onderweg naar het einde van de dag werden er 14 Belgische Records gefusilleerd. 4 daarvan waren op naam van Nele Vanbuel-Goffin (Nel'Aur). De kwieke pré-master deed zelfs beter dan in haar topjaren van 2008 en zette op de superlifesaver een overall BR neer van 02'32"48. Ook op 50 m popredden was de"Excellente Ekselse" sneller dan ooit met 38"69. Ze geeft daarmee aan de jeugd het voorbeeld dat je door veel, en goede, trainingsarbeid progressie kan blijven maken. Hopelijk stimuleert Nele vele jonge lifesavers in België. Clubgenote Meline Bonhomme scoorde dan weer goed in de jongste categorie en kaapte daar 2 Belgische Records weg. Op de 50 m popredden met en zonder zwemvliezen stelde ze de tijd een stukje bij. Lotte Istas (STRC) verbeterde in dezelfde categorie het Belgisch Record op de 50 m lifesaver. Het beloofde gevecht bij de miniemen heren kwam er wel degelijk. Bijna alle podia werden bezet door Lucas Labeeuw (RCTAL), Jelle Vandersteen (STRC) en Konrad Borgelieon (LERC). Jelle trok maarliefst 5 keer aan het langste eind (met de line throw meegerekend zelfs 6 keer) en vestigde ook 4 nieuwe Belgische besttijden. De peperkoek "Snelle Jelle" heeft zijn naam niet gestolen (of juist wel). Lucas Labeeuw verbeterde op zijn beurt de tijd op de 50 m popredden met vinnen en legde meermaals het vuur aan de schenen van Jelle.

2014MISP Philouroux

Joni Ceusters (LERC) zette met 48"93 een nieuw BR neer op de 100m popredden met vinnen en de dames van LERC knibbelden op het laatste nummer van de dag nog 2,5 seconden af van hun vorige record op de 4x50m gordelaflossing.

Met 144 deelnemers waarvan slechts 25 LFBS atleten blijft het zwaartepunt in Vlaanderen liggen. Van de 226 verdeelde medailles werden er maar liefst 118 uitgereikt aan iemand van LERC of STRC. Ook qua Belgische titels zorgen beide clubs samen voor 47 van de 87 uitgereikte titels. Be inspired!

2014MISP PhilourouxDeze zondag, 8 mei 2016, zullen 150 atleten uit 16 verschillende clubs reeds vroeg op de deuren van het zwembad te Seraing bonken voor het BK reddend zwemmen. Een groot aantal van de deelnemers (namelijk 95 atleten) komen uit slechts 3 Vlaamse clubs (STRC, RCTAL, LERC). Langs Waalse zijde zullen er 25 atleten strijden om de in totaal 88 beschikbare titels. Voor de leden van de Nationale Eliten Kern is het de laatste wedstrijd op Belgische bodem om zich te tonen voor de komende internationale selecties.

Sommige Belgische records mogen vrezen voor een aanval. Zo zullen Lucas Labeeuw (RCTAL) en Jelle Vandersteen (STRC) elkaar het vuur dikwijls aan de schenen leggen in de categorie miniemen jongens. In ploegverband nemen beide kapiteins hun ploegmakkers op sleeptouw bij de aflossingen voor de -15 jarigen. Nele Vanbuel (Nel’Aur) zal een aantal BR’s doen wankelen bij de prémaster dames. Haar wedstrijden van afgelopen weekends tonen aan dat ze in vorm is. Ook Aurélie Romanini zal een gooi wagen op de 100m combiné. Bij de senioren heren is het uitkijken naar het trio Lenz Bolckmans (BLiTS), Wouter Baelus (BLiTS) en Joni Ceusters (LERC) met eventueel enkele verrassingen.

Benieuwd wie de titels binnenrijft of wie er selectietijden zwemt voor de Nationale Eliten Kern? Iedereen is welkom van 8u30 in het stedelijk zwembad van Seraing!