FAQ van de maand

In Vlaanderen moet men steeds voldoen aan de Vlarem II wetgeving.

Als je in een Vlaams zwembad tewerkgesteld wil worden, moet men in bezit zijn van het diploma 'Hoger Redder' of het diploma 'Duiker-Redder' of het Internationaal Certficate 'ILS Lifesaver', gecombineerd met een recent bijscholingattest Redder.

Werken in Vlaanderen met een buitenlands reddersdiploma

Ben je in bezit van een buitenlands reddersbrevet dan kan je dit diploma laten internationaliseren naar een ILS Certificate. Op de website van ILS kan men alle equivalentietabellen per land terugvinden. De aanvraag tot internationalisering doe je bij de federatie waar je je diploma behaalde.

Er bestaan verschillende ILS Certificaten. Je zal dus goed moeten opletten! Enkel het ILS Certificate 'ILS Lifesaver' is gelijkwaardig aan het diploma Hoger Redder. Kan je jouw buitenlands diploma niet laten internationaliseren naar dit ILS Certificate? Dan zal je niet tewerkgesteld kunnen worden als redder in Vlaanderen. Je zal eerst de cursus Hoger Redder moeten volgen en slagen voor het examen om zo het juiste reddersdiploma te behalen.

 

Van 1 tot 31 mei organiseert Sport Vlaanderen voor de 2de maal de 'Maand van de Sportclub'. Wij roepen alle reddingsclubs op om hun deuren open te zetten voor het publiek en hen zo te laten kennis maken met de reddingssport. Door het toevoegen van een extra laag beleving (sportief, cultureel, culinair, ludiek, ...) kunnen ook niet-sporters geprikkeld worden om deel te nemen. Wie sport, beleeft immers meer!

Zet jouw sportinitiatief in de kijker!

maand van de sportclubSport Vlaanderen wil ook buiten de Maand van de Sportclub originele sportinitiatieven ondersteunen door deze extra in de kijker te plaatsen. Elke week worden 1 of meerdere originele inzendingen geselecteerd en via de Sociale Media van Sport Vlaanderen in de kijker geplaatst. Bovendien maken deze activiteiten kans om aangekondigd te worden in de krant De Zondag of om tijdens de uitzending van Studio Sport (Studio Brussel op zondag van 12u – 13u) door Stijn Vlaeminck vermeld of opgebeld te worden. Alle voorstellen kunnen ingediend worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie vind je op de website van de Maand van de Sportclub.

Map Europe ThinkOcean Winners1Met 446 stemmen werd Jasper Stuer (LERC) i.s.m. Safe Coustal Tourism (Caroline Danneels) de overtuigende winnaar van de Europese Sea Change contest!

Jasper en Caroline brachten met hun filmpje het idee om een activiteitenbox te maken voor kleuter- en lagere scholen om zeeveiligheid te promoten. Als winnaar van deze Europese prijs zal het voorgestelde project uiteindelijk ook in de praktijk uitgewerkt en verwezenlijkt worden.

Op 10 juni zullen Jasper en Caroline hun prijs officieel in ontvangst mogen nemen tijdens de Wereld Oceanen Dag (VLIZ). Ondertussen heeft de video een meer permanent plekje gekregen op Vimeo.

Super knap gedaan! Namens Jasper, Caroline en hun entourage willen we iedereen bedanken die voor hem gestemd heeft!