Bijscholing Bootredder

Opleiding bootredderEr is momenteel een grote nood om de veiligheid van watersporters te waarborgen in de uitoefening van hun geliefde sport, zeker omdat de Vlarem II wettekst (sinds het verschijnen ervan op 31/07/1995) hamert op het feit dat er een grotere veiligheid moet gegarandeerd worden aan de watersporters. 

De bijscholing Bootredder geeft een korte opfrissing van de vaardigheden die een Bootredder moet bezitten en wordt steeds gegeven door erkende RedFed-docenten Bootredder.

 

Toelatingsvoorwaarden

  • In het bezit zijn van een Bootreddersbrevet

Programma

De bijscholing duurt minstens 4 uur. 

Diploma

De diploma's 1, 2 en 3 ster Bootredder blijven geldig mits het volgen van een jaarlijkse bijscholing waarbij technieken worden herhaald en eventueel nieuwe technieken kunnen worden aangeleerd.

Bevoegdheden

  • De bezitter van het brevet één ster Bootredder zal instaan voor een verbetering van de veiligheid van watersporters op plassen en meren en mag met een reddingsvaartuig varen dat niet sneller dan 20 km/uur vaart.
  • Het brevet van Bootredder vervangt het Hoger Reddersbrevet niet, bijgevolg is het brevet van Bootredder niet voldoende om in vaste dienst in een zwembad of voor open zwemgelegenheden te worden aangenomen als redder. Personen in het bezit van het diploma Hoger Redder (Vlaamse Trainersschool - Bloso) mogen in een zwembad of voor open zwemgelegenheden worden aangenomen als redder.
  • De één ster Bootredder zal binnen een Rescue Team steeds onder leiding van een twee ster of drie ster Bootredder opereren.
  • De bezitter van het diploma twee ster Bootredder zal instaan voor een verbetering van de veiligheid van watersporters op plassen en meren en mag met een reddingsvaartuig varen dat sneller dan 20 km/uur vaart.
  • De twee ster Bootredder kan autonoom opereren op plassen en meren en kan binnen een Rescue Team op zee de veiligheid waarborgen onder leiding van een drie ster Bootredder.
  • De bezitter van het brevet drie ster Bootredder zal instaan voor een verbetering van de veiligheid van watersporters op zee. Indien hij tevens het diploma van Redder op Zee (Bloso-Vlaamse Trainersschool) bezit, zou hij - naast de Redder aan Zee (Wobra) - in dienst mogen genomen worden aan de kust als redder voor de zeebadzones. De drie ster Bootredder kan overal autonoom opereren.

Kostprijs

Een bijscholing Bootredder is afhankelijk van de organisator.

Kalender

Klik hier om de kalender te raadplegen. Selecteer op Bijscholing en Bootredder.

Vanaf hier niks wijzigen